Zamrażalka – skarbnica awaryjnego obiadu


Doskonałym rozwiązaniem na ułatwienie sobie życia w kuchni jest gotowanie tak zwane na zapas. Może ono odbywać się na dwa sposoby.
Przede wszystkim chodzi o to, aby podczas gotowania przygotować taką ilość dania, aby starczyło na dwa dni. Dzięki temu wracając z pracy będzie trzeba tylko odgrzać zupę, czy mięso i obiad gotowy.
Z drugiej zaś strony przyzwyczajeni do różnorodności, oczekiwalibyśmy odmiennych potraw każdego dnia. Jest to możliwe, trzeba tylko sobie wszystko dobrze rozplanować.
Bowiem przygotowując niedzielny obiad możemy usmażyć więcej kotletów i po wystudzeniu schować je do zamrażalnika. Gdy tylko przyjdzie nam ochota, a właściwie brak chęci na gotowanie, wystarczy wstawić mięso do mikrofalówki i w kilka minut mamy gotowe danie.
Takie mrożenie mięsa to także możliwość komponowania różnych dań. Wystarczy, że dodamy do niego plaster sera i ananasa i już mamy kolejną wariację na temat schabowego.
Pokrojone w kostkę i podane z sosem będzie dobrym zestawem do makaronu, czy ryżu.
czekoladki firmowe
Przeczytaj również: Jakie są najczęstsze przyczyny uszkodzeń dachów, z którymi radzi sobie dekarz?
Przeczytaj również: Jakie są najczęstsze wyzwania w pracy pedagoga?
Przeczytaj również: Jak prawidłowo dobrać rozmiar ubrania koszarowego?
Kategorie artykułów
Polecane artykuły

Kuchnia galicyjska
Kuchnia hiszpańska to wiele różnych tradycji kulinarnych, a więc o wiele lepiej mówić o potrawach regionalnych w tym kraju niż o czymś co byłoby charakterystyczne dla całości. Jednym z ciekawszych miejsc w Hiszpanii jest z pewnością Galicja położona na północnym zachodzie. Tutaj spożywa się bardzo

W jaki sposób drukowanie wzorów graficznych zmienia ofertę producentów dzianin?
Drukowanie wzorów graficznych w dziedzinie produkcji dzianin to temat, który zyskuje na znaczeniu. Innowacje technologiczne mają istotny wpływ na ofertę producentów, umożliwiając tworzenie unikalnych produktów. Rosnące oczekiwania klientów oraz zmieniające się trendy w modzie sprawiają, że drukowani