Włoskie smaki

Drugą, co do popularności kuchnią europejską jest kuchnia włoska. Znajdziemy w niej bardzo dużo warzyw, ale i przypraw takich, jak oregano, bazylia, rozmaryn, tymianek, estragon czy też po prostu pieprz.
W kuchni tej używa się sporo parmezanu, ale także oliwy, pomidorów, cebuli i czosnku. Znajdziemy tutaj też oliwki, owoce morza.
Najpopularniejszymi potrawami są w kuchni włoskiej potrawy mączne, jak makaron czy pizza na różne sposoby. To, jakie to są sposoby jest mocno uzależnione od regionu.
Bowiem w każdym z dwudziestu włoskich regionów kuchnia wygląda trochę inaczej. Bardzo ciekawy jest pod tym względem Neapol i jeśli tam jedziemy nastawmy się na to, aby spróbować robionej tam pizzy.
Z pewnością jej smak pozostanie dla nas ważnym wspomnieniem. We Florencji zjemy za to pyszny befsztyk i inne równie wykwintne dania mięsne.
Zaś na Sycylii i w Sienie skosztujemy naprawdę pysznych deserów. W Emilii – Romanii możemy zjeść faszerowane pierożki, które także powinny nam zasmakować.
www.flopharma.pl
Przeczytaj również: Czym jest metoda All on 6 i jakie są jej zalety?
Przeczytaj również: Jak przygotować się do zdjęcia pantomograficznego?
Przeczytaj również: Czy wynajem busa jest opłacalny dla małych grup?
Kategorie artykułów
Polecane artykuły

Wpływ normy EN ISO 13920 na jakość i bezpieczeństwo zbiorników do AdBlue
Norma EN ISO 13920 odgrywa istotną rolę w zapewnieniu wysokiej jakości i bezpieczeństwa zbiorników do AdBlue. Wprowadza wymagania dotyczące materiałów, konstrukcji oraz metod wytwarzania, co przekłada się na trwałość i niezawodność produktów. Jest to szczególnie ważne w kontekście magazynowania subs

W jaki sposób drukowanie wzorów graficznych zmienia ofertę producentów dzianin?
Drukowanie wzorów graficznych w dziedzinie produkcji dzianin to temat, który zyskuje na znaczeniu. Innowacje technologiczne mają istotny wpływ na ofertę producentów, umożliwiając tworzenie unikalnych produktów. Rosnące oczekiwania klientów oraz zmieniające się trendy w modzie sprawiają, że drukowani