Zamrażalka – skarbnica awaryjnego obiadu

www.nawozenieroslin.com.pl

Doskonałym rozwiązaniem na ułatwienie sobie życia w kuchni jest gotowanie tak zwane na zapas. Może ono odbywać się na dwa sposoby.

Przede wszystkim chodzi o to, aby podczas gotowania przygotować taką ilość dania, aby starczyło na dwa dni. Dzięki temu wracając z pracy będzie trzeba tylko odgrzać zupę, czy mięso i obiad gotowy.

Z drugiej zaś strony przyzwyczajeni do różnorodności, oczekiwalibyśmy odmiennych potraw każdego dnia. Jest to możliwe, trzeba tylko sobie wszystko dobrze rozplanować.

Bowiem przygotowując niedzielny obiad możemy usmażyć więcej kotletów i po wystudzeniu schować je do zamrażalnika. Gdy tylko przyjdzie nam ochota, a właściwie brak chęci na gotowanie, wystarczy wstawić mięso do mikrofalówki i w kilka minut mamy gotowe danie.

Takie mrożenie mięsa to także możliwość komponowania różnych dań. Wystarczy, że dodamy do niego plaster sera i ananasa i już mamy kolejną wariację na temat schabowego.

Pokrojone w kostkę i podane z sosem będzie dobrym zestawem do makaronu, czy ryżu.