Niewątpliwie szybkim daniem jest jajecznica na maśle. Jednak potrawa ta raczej nie należy do wykwintnych smaków, które można by podać gościom. Niemniej jednak, jako szybkie zaspokojenie głodu czymś ciepłym, zdaje egzamin.
Zwróćmy uwagę, że bardzo podobnym daniem jest omlet. Nie wiele osób gustuje w takim podaniu jajek, jednak naprawdę warto spróbować. To bardzo proste, niedrogie, acz smaczne jedzenie, które może przypaść do gustu także dzieciom. Jeśli chcielibyśmy skosztować profesjonalnie wykonanego jedzenia to dobra polska restauracja warszawa jest rozwiązaniem.
Tradycyjny omlet to po prostu jajka wylane na patelnie, jednak wersji tego dania jest wiele. Co się okazuje różne wariacje pozwalają na stworzenie ciekawych zestawień smakowych i to w zaskakująco krótkim czasie. Tego typu potrawa bardzo dobrze komponuje się z pomidorami, szynką, kiełbasą, cebulką, pieczarkami.
W takiej odsłonie staje się sycącą propozycją nie tylko na śniadanie. Wiele osób proponuje podanie omletu, także na obiad. To doskonałe rozwiązanie, które wybornie smakuje z sosami mięsnymi, a także na słodko.