Larwy z australijskiej kuchni


Australijczycy wiedzą, jak ważna dla człowieka jest dieta bogata w białko. Wiedzą też, że jedzenie znaleźć można właściwie wszędzie, wystarczy się dobrze rozejrzeć. W ten oto sposób mieszkańcy Australii wypatrzyli larwy, które idealnie nadają się na pożywną przekąskę.
Jedna larwa jest źródłem takiej ilości białka, która pokrywa zapotrzebowania człowieka na ten składnik aż na cały tydzień.Larwy są bogate w proteiny, czyli składnik niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu. Są soczyste, tłuste, a podawać je można na dwa sposoby.
Ten bardziej wysublimowany wiąże się z ich wcześniejszym podsmażeniem w gorącym popiele. Ten mniej zachęcający to podawanie larw surowych i jeszcze wijących się na talerzu. Ci, którzy mieli okazję skosztować potrawy z larw twierdzą, że w smaku przypominają migdały, a ich smażona skórka przypomina im skórę pieczonego kurczaka.
Natomiast wnętrze podsmażonej larwy jest ich zdaniem podobne do jajka. Cóż, jak zatem wynika z ich opinii potrawa jest nie tylko zdrowa, ale i smaczna.
Przeczytaj również: Jak prawidłowo dobrać rozmiar ubrania koszarowego?
Przeczytaj również: Jakie są najczęstsze przyczyny uszkodzeń dachów, z którymi radzi sobie dekarz?
Przeczytaj również: Czy wynajem busa jest opłacalny dla małych grup?
Polecane artykuły

Kuchnia galicyjska
Kuchnia hiszpańska to wiele różnych tradycji kulinarnych, a więc o wiele lepiej mówić o potrawach regionalnych w tym kraju niż o czymś co byłoby charakterystyczne dla całości. Jednym z ciekawszych miejsc w Hiszpanii jest z pewnością Galicja położona na północnym zachodzie. Tutaj spożywa się bardzo

Czym są i do czego służą młotowiertarki?
Młotowiertarka to jak sama nazwa wskazuje połączenie młota oraz wiertarki – tego typu urządzenie świetnie sprawdzi się więc na budowie. Z jednej strony, za pomocą takiego elektronarzędzia można bowiem wiercić otwory w nawet bardzo twardym betonie, a z drugiej strony możemy również te otwory wykuwać