Larwy z australijskiej kuchni

nawigacja.aktualne-mapy.com.pl

Australijczycy wiedzą, jak ważna dla człowieka jest dieta bogata w białko. Wiedzą też, że jedzenie znaleźć można właściwie wszędzie, wystarczy się dobrze rozejrzeć. W ten oto sposób mieszkańcy Australii wypatrzyli larwy, które idealnie nadają się na pożywną przekąskę.

Jedna larwa jest źródłem takiej ilości białka, która pokrywa zapotrzebowania człowieka na ten składnik aż na cały tydzień.Larwy są bogate w proteiny, czyli składnik niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu. Są soczyste, tłuste, a podawać je można na dwa sposoby.

Ten bardziej wysublimowany wiąże się z ich wcześniejszym podsmażeniem w gorącym popiele. Ten mniej zachęcający to podawanie larw surowych i jeszcze wijących się na talerzu. Ci, którzy mieli okazję skosztować potrawy z larw twierdzą, że w smaku przypominają migdały, a ich smażona skórka przypomina im skórę pieczonego kurczaka.

Natomiast wnętrze podsmażonej larwy jest ich zdaniem podobne do jajka. Cóż, jak zatem wynika z ich opinii potrawa jest nie tylko zdrowa, ale i smaczna.

https://winayo.pl/sklep/wina/grillujemy https://exeller.be/produkt/peapro-85s-koncentrat-bialka-grochowego/