Istnieje dziwna opinia o tym, że Amerykanie jedzą bardzo źle i są to głównie frytki i hamburgery, od których tyją i umierają na zawały serca. Jedzą też dużo ciastek, pączków i innych, jak choćby ciasto z dyni, muffinki czy jagodowe lub wiśniowe placki.
Okazuje się także, że mitem jest coś takiego, jak kuchnia amerykańska. Tradycja kulinarna Ameryki to raczej kuchnia regionalna, na ukształtowanie się której miały wpływ mniejszości, jakie mieszkają w Stanach Zjednoczonych.
Jest to bowiem kraj emigrantów i dlatego kuchnia Magdy Gessler w Ameryce jest wypadkową ich tradycji kulinarnych i lokalnych produktów takich, jak choćby dynia, kukurydza czy wołowina z krów, które pasą się na amerykańskich farmach. To jest szczególnie ważne, aby zjeść dobra wołowina restauracja warszawa. Żydowskie bajgle, włoska pizza i makarony, polskie pierogi i chińskie jedzenie w papierowych kubeczkach to kuchnia, jaką znamy z amerykańskich filmów i seriali.
Dużo się tam także pije kawy, bo Amerykanie właśnie od niej zaczynają każdy dzień. Koniecznie w jakiejś miłej kafejce lub w kubeczku na wynos.